"We can ride the ferris wheel and see
 the genious made of steel.
 She cranks herself down from the sky
 to shake your hand and proposy." Kenward Elmslie
The Ferris Wheel #02

The Ferris Wheel #02

Anke Teunissen / Henk Leegte / Manuëla Kemp / Aart Taminiau / Andrea van Pol / Marjolijn Bronkhuyzen
The Ferris Wheel #01

The Ferris Wheel #01

Coen Simon / Herman van Bostelen / Carline Huge /  Laura van der Haar / Daria van den Bercken /  Alain Caron / Marc van Warmerdam / Michiel Eijsbouts      
Wim Helsen deelnemer Ferris Wheel #03

Wim Helsen deelnemer Ferris Wheel #03

Wim Helsen (1968) is licentiaat Germaanse Filologie. Tot in 2002 was hij vooral leraar Nederlands voor anderstaligen, en ook nog wat andere dingen (sociaal werker, bankbediende, bandwerker, cafébaas, Tupperwareverkoper, bouwvakker, redactielid bij Radio1, gids bij een tentoonstelling over hedendaagse kunst).
Radio Ferris Wheel: Marjolijn Bronkhuyzen & Andrea van Pol

Radio Ferris Wheel: Marjolijn Bronkhuyzen & Andrea van Pol

Presentatrice Andrea van Pol en Hoofd Marketing van EYE Marjolijn Bronkhuyzen gaan met elkaar in gesprek en hebben grootste dromen. Luister hier naar een ontmoeting van twee oude vrienden. Binnenkort hier te beluisteren.

Marc van Warmerdam (Haarlem, 13 april 1954) is een Nederlandse film- en theaterproducent, directeur van muziektheatergezelschap Orkater en filmproductiemaatschappij Graniet Film.

Met Graniet Film produceert hij de films van zijn broer Alex van Warmerdam: De Jurk, Kleine Teun, Grimm, Ober, De laatste dagen van Emma Blank en Borgman. In 1999 was hij initiator van Het Ketelhuis, bioscoop voor de Nederlandse film in Amsterdam. Eind 2012 nam hij met Orkater het initiatief de Voedselbank Cultuur op te richten; nietverkochte theater- en bioscoopstoelen worden gratis ter beschikking gesteld aan cliënten van de Voedselbank. Als producent in 2013 winnaar van een Gouden Kalf voor de Beste Nederlandse Film. Met de door Graniet Film geproduceerde film van zijn broer schrijver/regisseur Alex van Warmerdam. Alex won een Gouden Kalf voor Beste Scenario en Hadewych Minis voor Beste Actrice.

Previous postCarline Huge Next postCoen Simon