"We can ride the ferris wheel and see
 the genious made of steel.
 She cranks herself down from the sky
 to shake your hand and proposy." Kenward Elmslie
The Ferris Wheel #02

The Ferris Wheel #02

Anke Teunissen / Henk Leegte / Manuëla Kemp / Aart Taminiau / Andrea van Pol / Marjolijn Bronkhuyzen
The Ferris Wheel #01

The Ferris Wheel #01

Coen Simon / Herman van Bostelen / Carline Huge /  Laura van der Haar / Daria van den Bercken /  Alain Caron / Marc van Warmerdam / Michiel Eijsbouts      
Wim Helsen deelnemer Ferris Wheel #03

Wim Helsen deelnemer Ferris Wheel #03

Wim Helsen (1968) is licentiaat Germaanse Filologie. Tot in 2002 was hij vooral leraar Nederlands voor anderstaligen, en ook nog wat andere dingen (sociaal werker, bankbediende, bandwerker, cafébaas, Tupperwareverkoper, bouwvakker, redactielid bij Radio1, gids bij een tentoonstelling over hedendaagse kunst).
Radio Ferris Wheel: Marjolijn Bronkhuyzen & Andrea van Pol

Radio Ferris Wheel: Marjolijn Bronkhuyzen & Andrea van Pol

Presentatrice Andrea van Pol en Hoofd Marketing van EYE Marjolijn Bronkhuyzen gaan met elkaar in gesprek en hebben grootste dromen. Luister hier naar een ontmoeting van twee oude vrienden. Binnenkort hier te beluisteren.

Manuëla Kemp (Kwadijk, 13 februari 1963) is een Nederlandse zangeres en presentatrice. Kenmerkend is haar hese stemgeluid.

Kemp begon haar carrière als zangeres. Ze werkte samen met Nancy Boyd en zong later in de meidengroep The Revellettes. In 1990 maakte ze de overstap naar televisie toen Joop van den Ende haar vroeg voor de presentatie van het onderdeel de Nationale Postcode Loterij in het quizprogramma De 64.000 gulden vraag met Jos Brink. Daarna was ze onder andere te zien in Eigen Huis & Tuin, Wie-O-Wie, Twee Vrouwen op Stap in…, Maan bij Nacht, het Swingpaleis en De vrienden van Amstel LIVE, waar ze ook zelf in zong. Ook presenteerde ze voor de KRO : Markant Nederland. In 2000 kwam haar eigen cd Slapeloze nachten met 13 Nederlandstalige liedjes uit en in 2004 deed zij mee aan het Nationale Songfestival met het liedje In het licht van jouw ogen. Omstreeks april 2006 werkte ze als freelance televisiepresentator, maar er waren geen concrete plannen om een bepaald televisieprogramma te gaan presenteren en ze trad in die tijd vooral op met haar bands. Met een daarvan, Girls Wanna Have Fun, sloot ze half april 2006 een theatertour af die twee maanden had geduurd en trad ze ook in later jaren nog op. In 2007 trad zij regelmatig op in Nederland in een evenement dat “de undercoversessies van Prof. Nomad” heet. Daarbij gaf ze verschillende tribute-optredens van Kate Bush, Herman Brood en de Rolling Stones. Tijdens het Oerol festival is zij elk jaar te zien met haar band Cheddarheadz. Vanaf december 2007 presenteerde Kemp iedere werkdag een radioprogramma op Arrow Classic Rock. Daarnaast trad zij op met de coverband de Chicklets, bestaande uit Manuëla, Mieke Stemerdink (De Gigantjes), Lies Schilp en Inge Bonthond alias The Bombitas (Herman Brood & His Wild Romance, Gruppo Sportivo) en de in Californië geboren Janice Williams (Girls Wanna Have Fun).

 

Previous postKoninklijke Participant Next postAart Taminiau