"We can ride the ferris wheel and see
 the genious made of steel.
 She cranks herself down from the sky
 to shake your hand and proposy." Kenward Elmslie
The Ferris Wheel #02

The Ferris Wheel #02

Anke Teunissen / Henk Leegte / Manuëla Kemp / Aart Taminiau / Andrea van Pol / Marjolijn Bronkhuyzen
The Ferris Wheel #01

The Ferris Wheel #01

Coen Simon / Herman van Bostelen / Carline Huge /  Laura van der Haar / Daria van den Bercken /  Alain Caron / Marc van Warmerdam / Michiel Eijsbouts      
Wim Helsen deelnemer Ferris Wheel #03

Wim Helsen deelnemer Ferris Wheel #03

Wim Helsen (1968) is licentiaat Germaanse Filologie. Tot in 2002 was hij vooral leraar Nederlands voor anderstaligen, en ook nog wat andere dingen (sociaal werker, bankbediende, bandwerker, cafébaas, Tupperwareverkoper, bouwvakker, redactielid bij Radio1, gids bij een tentoonstelling over hedendaagse kunst).
Radio Ferris Wheel: Marjolijn Bronkhuyzen & Andrea van Pol

Radio Ferris Wheel: Marjolijn Bronkhuyzen & Andrea van Pol

Presentatrice Andrea van Pol en Hoofd Marketing van EYE Marjolijn Bronkhuyzen gaan met elkaar in gesprek en hebben grootste dromen. Luister hier naar een ontmoeting van twee oude vrienden. Binnenkort hier te beluisteren.

Laura van der Haar (Groningen, 1982) is dichter en archeoloog. Ze debuteerde in 2014 met de bundel ‘Bodemdrang’.

Laura van der Haar (Groningen, 1982) woont in Amsterdam en werkt als archeoloog. Naast haar werk is ze redacteur bij ‘hard//hoofd. Laura van der Haar won het NK Poetry Slam 2012 en vertegenwoordigde Nederland op het WK 2013 in Parijs. Het publiek stemde met overtuiging voor Laura van der Haar. Ook de jury sprak haar voorkeur uit voor Van der Haar vanwege “regels die spankracht hebben” (collega-dichter Mustafa Stitou) en de wijze waarop ze haar tegenstander Jee Kast “vriendelijk fileerde” (Volkskrant-recensente Toef Jaeger).

Van der Haar treedt regelmatig op met haar poëzie, onder meer op Lowlands. In 2014 verscheen haar debuutbundel ‘Bodemdrang’ bij Uitgeverij Podium.

Previous postAlain Caron Next postHerman van Bostelen